torsdag 17 december 2009

Nominera årets förnyarare i Svenska kyrkan

Kyrkans Tidning, Gotlands kyrkvecka och Visby domkyrkoförsamling instiftar ett nytt pris. Årets förnyare i Svenska kyrkan.

Priset utdelas årligen till en person eller grupp som verkat för en gränsöverskridande kyrka. ”Årets förnyare i Svenska kyrkan visar att teologi är en skapande verksamhet - något man gör tillsammans. Priset vill lyfta fram teologi och kyrkoliv som inspirerar andra och gjuter nytt hopp i Svenska kyrkan.”

”Förnyelseinsatsen ska gälla ett område inom Svenska kyrkan som är centralt för hennes liv i relation till det omgivande samhället och som är applicerbart på många platser.”

Nomineringen är öppen för alla. Du kan nominera en person eller en grupp som du anser är förtjänt av priset. Senast den 1 maj ska förslagen vara inne, tillsammans med en kortfattad motivering. Priset utdelas söndagen den 4 juli, som avslutar Gotlands kyrkvecka och inleder Almedalsveckan.

Nomineringar skickas till e-post: aretsfornyare@svenskakyrkan.se eller i ett vanligt brev till adressen Årets förnyare, Kyrkans Tidning, Box 22 543 , 104 22 Stockholm.

Läs mer i Kyrkans tidnings teologibilaga

Inga kommentarer: